Thursday, May 1, 2008

15 min glisseerimist


Ilus hommik päikesega ja ligi + 20 C andis lootust selle aasta teiseks surfipäevaks. Kella 11 paiku näitas Muuga sadama mõõtja juba 9 m/s. Suund oli aga halvim, mis olla saab - KAGU. Kuna töökoht on Miiduranna sadamas - on hea jälgida, mis Tallinna lahel toimub. Telefonitsi saigi Andresega kokkulepitud, et annan kohe märku kui lahel vahtu näen.
Kell 13.00 helistan Andresele sõnumiga -"Tuleb peale minna!"
Piritale jõudes on märgata tuulekeerisest ülestõstetud prahi ja tolmusegu. tekivad kahtlused - kas panna 7,5 või 6,4. Rullin lahti 6,4 ja samal ajal näen poeg Christoferi juba 5,8-ga täies glissis lendamas. Kuid veelkord kogemustele toetudes pakin 6,4 kokku tagasi ja arvestades väga muutliku ilma, viskan 7,5-se lahti ja tõmban ta 6,2-seks. Purjetopp on nagu tallesaba, aga see-eest suure potensiaaliga. Ja hiljem selgub - "ÕIGE VALIK!"
Lähengi suure entusisamiga merele ja 4 min pärast glisseerin poolallatuules Tallinna suunas.
"SUPER KAIFF - JÄLLEGI" kõik tundub väga paigas olevat ja esimene jibe annab kindlust heaks treeningpäevaks!
Aga päike kaob pilve taha ja olustik muutub. DÜNAMOOOOOOOO
25-e aastane surfi- ja ilmakogemus ütleb, et pole mingit mõtet merele ootama jääda. Poole tunni pärast maabun juba Merivälja muuli taga kivisel rannal. Küsin ühelt mereimetlejalt telefoni ja 15 min pärast aitab Kati mul kamasid autosse paigutada.
Tagasi Piritale saabudes näen Andrest põlvili vee alla vajumas ja sinna see tänane surfamine Temale jääbki.
Sitt surfipäev see kevadpüha (1.mai), aga 15 min glisseerimist päästab päeva ikkagi :-))

Hang Loosed :-)

No comments: